Studiegroep

In de loop der jaren heb ik mensen van verschillende leeftijden leren kennen met allemaal hun eigen uitdagingen. Zo werd het op een gegeven moment duidelijk dat een van mijn lotgenoten wat hulp kon gebruiken bij het studeren. Niet omdat ze de materie niet aankon, nee, omdat ze het lastig vond zich altijd tot de studie te zetten en haar tijd goed te plannen.

Nu werkte ik in die periode ook aan mijn eigen ontwikkeling door middel van een studie. En zo ontstond de studiegroep.

Een keer per week komen we – inmiddels drie man sterk – samen om te studeren.  Daarbij houdt een ieder zich bezig met zijn eigen studie. De een studeert biologie, de ander marketing en de volgende bereidt een presentatie voor.

Je zou het kunnen zien als een stok achter de deur. Een prompt. Een afspraak waardoor we ons aan ons studieschema houden.  Ik zorg voor de thee en onderbreek het studeren af en toe om het energieniveau van de studenten te meten. Voor de rest gaat het eigenlijk vanzelf; ieder is druk bezig met zijn eigen studie en zonodig helpen we elkaar. Doordat we alle drie autisme hebben, hebben we een rustige omgeving gecreërd waarin ieder van ons goed kan werken en er daadwerkelijk resultaten worden geboekt.

Studeren