Recensies

In de periode van oktober tot en met de eerste week van januari heb ik met veel plezier samengewerkt met Marie-Jeanne in een begeleidingstraject voor mij en één van mijn medewerkers.  Tijdens de gesprekken heeft zij op een kundige en empathische manier, voor zowel mij als mijn medewerker, handvatten gegeven voor verbeteringen in de samenwerking en optimalisatie van de werkomstandigheden. Hierin was ze geduldig en tegelijkertijd heel direct. Dat maakte de interactie helder en prettig.

Jantine Geldof

~

Kort na de diagnose autisme werd ik voorgesteld aan Marie-Jeanne, zelf ervaringsdeskundige op het gebied van autisme. Eerst in wandelingen en later door me uit te nodigen me bij een gespreksgroep voor vrouwen te voegen, heeft ze me laten zien welke oorzaken de problemen die ik ervaar hebben, en op welke manier ik hier zelf invloed op uit kan oefenen. Dankzij Marie-Jeanne heb ik me zo in korte tijd snel kunnen ontwikkelen naar een zelfverzekerder persoon die aangeeft wat ze nodig heeft in communicatie met anderen en af en toe de nodige rust voor zichzelf inbouwt.

Stephanie

Hoe goed mijn professionele relatie ook is met een behandelaar en hoeveel zij ook over het onderwerp weten, zij voelen de frustratie en de overprikkeling niet eerstehands. Ik voelde mij echt gehoord en erkend door Marie-Jeanne. Natuurlijk ga ik er vanuit dat een behandelaar jou ook zo goed mogelijk wil helpen, maar zij kijken meer vanaf hun eigen eilandje toe, terwijl Marie-Jeanne op hetzelfde eiland staat. Dit gevoel kan een behandelaar – hoe goed ook – mij niet geven. Autisme dringt door in alle aspecten van je leven en is allesoverheersend. Ik voelde mij echt 100% erkend daarin.

E.M.