Over mij

Ik ben Marie-Jeanne Klijs en ik ben als ervaringsdeskundige actief voor meerdere zorgverleners. Ik ben opgeleid als agoog. Hierdoor ben ik ik staat om het sociaal gedrag van iemand te verbeteren. Ik richt mij daarbij vooral op autisten.

Wat is een ervaringsdeskundige?

De “geleerden” zijn het er nog niet helemaal over eens, maar voor mijn gevoel is iemand ervaringsdeskundige wanneer deze een indringende ervaring heeft gehad, op deze ervaring kan reflecteren, er betekenis aan kan geven en er met anderen op een constructieve manier over kan praten.

Mijn ervaringsdeskundigheid is autisme en omdat ik geen autismebril op hoef te zetten, kom ik met lotgenoten meestal veel eerder tot een inhoudelijk gesprek dan de reguliere hulpverleners. Ik spreek de taal van de cliënt.

Ik weet hoe ik mensen kan helpen in de zoektocht naar hun krachten. Om zo ver te komen heb ik hard gewerkt. Ik heb mijn diagnose moeten leren accepteren en hem zelfs omarmen. Daarnaast heb ik twee opleidingen gevolgd omdat ik nóg meer over mijn eigen functioneren wilde weten én omdat ik nog veel misverstanden over autisme tegenkom die ik op een adequate manier wil pareren.

Dus waar kan ik je mee helpen?

  • Heb je autisme en zoek je naar manieren om met dagelijkse kwesties om te gaan?
  • Ben je op zoek naar informatie over autisme?
  • Wil je ervaren hoe het is om autisme te helpen?
  • Zou je graag in contact komen met lotgenoten?
  • Wil je als ouder of partner informatie over autisme en werken aan jullie relatie?

Voor deze en andere vragen kun je bij mij terecht. Schroom niet om contact op te nemen.