Creatieve middag

Op initiatief van Ingrid (een van de deelnemers aan de gespreksgroep) zijn de creatieve middagen ontstaan. Oorspronkelijk komt de groep dames die hieraan deelneemt uit een van de gespreksgroepen voor vrouwen voort. Tegenwoordig hebben we ook aanwas uit andere bronnen. Door de groei van de groep zochten we naar een andere locatie met meer ruimte. Deze faciliteer ik.

De groep komt eens per 6 weken samen. En iedereen werkt aan iets wat zij zelf meebrengt: haken, kleuren, knutselen, breien, een bulletjournal bijhouden, het kan allemaal.

Doordat ik zelf veel ervaring heb met handwerken en daarnaast als handwerkjuf help op een buitenschoolse opvang, word ik af en toe ook gevraagd te helpen bij de projectjes van anderen.

Ondertussen praten we over de gebeurtenissen in onze levens sinds we elkaar voor het laatst gezien hebben,  over vakantieplannen e.d. Doordat we als vrouwen met autisme onder elkaar zijn kunnen we heel direct en gezellig met elkaar communiceren zonder dat we ons continu aan hoeven te passen aan de verwachtingen van onze omgeving.